XS2Body

Praktijk voor Holistiche Massage  

Guasha bij XS2Body

XS2Body werkt zowel therapeutisch met Guasha, als in de vorm van zelfzorg en preventie.

Wat is Guasha?
Guasha (spreek uit "kwasja") is de Chinese benaming voor een schraaptechniek die al enkele duizenden jaren oud is. Guasha is een gezondheidsbehandeling en betekent letterlijk “de ziekte uit het lichaam schrapen” (“gua” = schrapen en “sha”= de stagnerende energie die zich ergens in het lichaam vertaalt als een klacht, storing of ziekte). Guasha is van oorsprong een onderdeel van de Chinese volksgezondheidszorg en werd generatie op generatie doorgegeven. Zo’n 30 jaar geleden heeft de moderne Chinese geneeskunde deze techniek weer omarmd en voorzien van een theoretische achtergrond.

Guasha stimuleert het immuunsysteem, ontgift en ontzuurt, bevordert de bloedsomloop, reguleert functies en organen, neemt blokkaden en pijn weg, revitaliseert en regenereert, vermindert stress, moeheid en burn-out, verbetert c.q. geneest indirect talloze (chronische) stoornissen en klachten, brengt emoties in balans, ontspant en bevordert helderheid van geest ... alles in één simpele behandeling! Guasha is een lichaamsgerichte behandeling en beoogt het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Van origine is guasha pijn/klacht gestuurd. De plek die pijn of klachten gaf werd geschraapt. Later is deze techniek gecombineerd met de kennis die men had van meridianen en reflexzones. Dit geeft heel veel mogelijkheden tot behandeling. Je kunt langs meridianen schrapen, maar ook met deze techniek reflexzones stimuleren. In een aantal gevallen gaat dit samen, bijvoorbeeld op de rug.

Om uitgebreid aandacht te kunnen geven aan preventie en zelfzorg organiseer ik workshops. Daarin geef ik algemene informatie over Guasha, leg ik uit hoe de techniek werk en gaan we samen oefenen.

De eerst volgende data zijn:
(Nog niet gepland, contact mij wanneer je belangstelling hebt.)

Home   |   Acties   |   Massages    |    Guasha    |    Bedrijfsmassage   |   Locatie en Openingstijden    |    Tarieven  |   Links