XS2Body
Praktijk voor Holistiche Massage  

Massages bij XS2Body

Sportmassage
Bij sportmassage richten de werkzaamheden zich op het soepel maken van spieren en gewrichten, het verwijderen van afvalstoffen en melkzuur. Dit kan één lichaamsdeel behelzen, maar ook verschillende lichaamsdelen. Dit is afhankelijk van uw training of de sport die u beoefend. Daarnaast kan het voor een ieder prettig zijn om spieren die ‘vast’ zitten door werkzaamheden of stress, stevig te laten masseren.

Onspanningsmassage
Ontspanningsmassage richt zich op het ontspannen van lichaam en geest. Afhankelijk van uw wensen worden verschillende lichaamsdelen gemasseerd. Daar kunnen verschillende technieken voor worden gebruikt. Daarnaast zullen muziek en het gebruik van aromatische oliën worden ingezet voor extra ontspanning.

Stoelmasssage
Wanneer u ontspanning zoekt voor de bovenste helft van het lichaam biedt een stoelmassage daar alle mogelijkheden toe. Dit kan doormiddel van een drukpunt-stoelmassage. Dit is een kortdurende (15 tot 20 min.) drukpuntmassage, voor rug, schouders, nek, armen, handen en hoofd. Deze stoelmassage wordt door de kleren heen (zonder olie) uitgevoerd op een speciaal ontworpen stoel. Deze massage werkt ontspannend: een snelle opkikker voor uw schouder/nekpartij. De drukpuntmassage kan aangevuld worden met een korte oliemassage waarbij specifieke spieren aangepakt worden die klachten of stijfheid veroorzaken in het schouder/nek gebied.

Plaatsnemen op de massagestoel biedt ook de mogelijk rug, schouders en nek langduriger met olie te masseren. Met verschillende massagegrepen wordt de doorbloeding van het weefsel gestimuleerd, afvalstoffen worden daardoor beter verwijderd en de spierfunctie verbetert.

Voetreflexmassage
Voetreflexmassage stimuleert de werking van het hele lichaam middels massage van de reflexzones op de voet. Daardoor komt het lichaam meer in balans. Daarnaast werkt een voetreflexmassageontspannend. Ook kunnen een aantal meridiaanpunten worden meegenomen, eventueel met Moxa (bijvoetkruid, dit wordt verband en geeft hitte af waardoor het uw lichaam van binnenuit verwarmt).

Gezichtsmasssage
Wanneer u even wilt ontspannen is een gezichtmassage een goede mogelijkheid. Uw gezicht wordt gemasseerd met reinigende Jojoba olie en voedende Tarwekiem olie. Deze massage kan ook gecombineerd worden met andere massages.

Hotstonemassage
Bij deze massage worden warme lavastenen op uw lichaam gelegd, wat een heerlijke warmte uitstraalt. Daarnaast wordt u gemasseerd met olie en warme (of koude) stenen. Dit geeft een extra prikkeling waardoor u makkelijker ontspant en contact maakt met uw lichaam.

Tactiel Stimulering
Misschien heeft u er nog nooit van gehoord: Tactiel Stimulering. Maar deze behandelingsmethode is in Zweden al sinds jaren geïntegreerd in de reguliere gezondheidszorg, kinderopvangverblijven en in het onderwijs. Tactiel Stimulering is een gestructureerde aanrakingsmethode van de huid met als doel de tastreceptoren in de huid te stimuleren. Dit zorgt er voor dat in de hersenen het hormoon Oxytocine wordt aangemaakt. Oxytocine zorgt voor o.a. rust, herstel en verbondenheid. Tactiel Stimulering is speciaal ontwikkeld om Oxytocine in een zo groot mogelijke hoeveelheid te produceren waardoor de algehele conditie optimaal verbetert: lichamelijk, emotioneel en mentaal.
Meer informatie vindt u op de website van de School of Touch.

Home   |   Acties   |   Massages    |    Guasha    |    Bedrijfsmassage   |   Locatie en Openingstijden    |    Tarieven  |   Links