Behandelingen

Behandelingen / therapievormen bij XS2Body

In mijn praktijk bied ik je de gelegenheid je lichaam te voelen, te luisteren naar wat je lijf je te vertellen heeft. Het start punt kunnen fysieke klachten zijn, niet goed in je vel zitten, emotionele problemen. De wisselwerking tussen lichaam en geest staat centraal en om daarmee contact te maken gebruik ik het lichaam als ingang.

Bij een eerste afspraak maken wij kennis met elkaar. Tijdens een korte intake bekijken we wat op dit moment belangrijk is voor jou en hoe jij je daar bij voelt. Een massagetherapiesessie bestaat uit een voorgesprek, daarin bespreken wij welke behandeling voor dat moment ondersteunend is voor jou. Die volgt daarna en aan het einde bespreken we kort je ervaring van tijdens de behandeling. Mijn bedrijfsnaam XS2Body betekent: toegang krijgen tot het lichaam. In mijn visie is het lichaam de spiegel van onze gevoelswereld, onze psyche, ons welbevinden. Jouw lichaam is het instrument

waarmee wij in de behandelingen bij XS2Body aan het werk gaan. Ik werk met lichaamsgerichte technieken zoals massage, aanraking, focussen op lijfelijke gewaarwording, het voelen van lichamelijke sensaties. Waardoor jij de signalen van je lijf gewaar kunt worden. Zodat je kunt luisteren naar wat je lijf je wil vertellen. Dit laten we resoneren met je intuïtie en cognitie. Zodat lichaam en geest steeds meer een eenheid kunnen vormen, waardoor jij je beter voelt.

Naast Holos Massagetherapeut ben ik ook behandelaar Tactiel Stimulering, Guashatherapeut en VLOW-borstweefselbehandelaar. Afhankelijk van wat jij nodig hebt om contact te maken met jouw lichaam, zet ik verschillende technieken in. Hieronder kun je er meer over lezen. Deze behandelingsvormen kun je ook afspreken als een massageafspraak, dit komt niet voor gedeeltelijke vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking.

“Zonder bewust gewaar zijn hebben we geen keus”Peter A. Levine

Holos Massagetherapie

Inzicht door bewustwording is het kenmerk van de Holos massagetherapie. Want welke lichamelijke klachten er ook zijn, het zijn geen toevallige gebreken van het menselijk lichaam. Ze kunnen een uitdrukking zijn van wat er binnenin je leeft, bewust of onbewust. Met Holos massagetherapie is je lichaamswijsheid het uitgangspunt van de behandeling. Je lichamelijke spanningen, ongemakken of ziektes worden gebruikt om als wegwijzer te fungeren, zodat het lichaam de klachten zelf kan oplossen. Een proces waarbij Holos massagetherapie kan helpen. Het is een volwaardige therapievorm die uitstekend samengaat met de meest gangbare medische behandelingen.

De uitgangspunten van Holos massagetherapie zijn bij mij verweven in alle behandelingen. Gewaarworden welke signalen jouw lijf je geeft. Door oefeningen en een massage die bewust ervaren kan worden, gefocust op wat er te voelen is, langzaam en met aandacht. Zo ontdek jij steeds meer over jezelf.

Wanneer jij de verbinding tussen lijf, hoofd en hart weer laat groeien, ontstaan er nieuwe inzichten. Krijg je een weerwoord op de remmende stemmen in je hoofd. En daarmee kun je weer verder. Je voelt jouw energie weer stromen. Zo krijg jij stap voor stap meer vertrouwen in je lijf en daardoor ook in het leven. En daarmee ontwikkel je een bron van wijsheid in jezelf wat sturing geeft aan je eigen leven.

Tactiel Stimulering

Dit is een lichte, ritmische aanrakingsmethode voor het hele lichaam. Een behandeling bestaat uit een vast patroon van aanrakingen, lichte strijkingen en drukgeven op het lichaam, met als doel de tastreceptoren in de huid te stimuleren. Dit zorgt er voor dat in de hersenen het hormoon Oxytocine wordt aangemaakt. Oxytocine zorgt voor o.a. rust, herstel en verbondenheid.

In Zweden is Tactiel Stimulering ontwikkeld om Oxytocine in een zo groot mogelijke hoeveelheid te produceren waardoor de algehele conditie optimaal verbetert: lichamelijk, emotioneel en mentaal.

Tactiel Stimulering is voor mij een behandelingsvorm om mensen hun interne rust weer te laten ontdekken. De hectiek van het leven zorgt er vaak voor dat je het contact verlies met je innerlijke rust. Ook kunnen ingrijpende gebeurtenissen dit veroorzaken. Dit betekent niet dat die rust niet meer in je is …. je bent het contact er mee verloren. Wil je dat contact weer herstellen, dan kan ik je met Tactiel Stimulering daarbij helpen. In al die jaren dat ik deze behandeling geef, heb ik mooie resultaten gezien.
Verder is mijn ervaring dat Tactiel Stimulering een onderdeel kan zijn bij het herstellen van een burn-out.

Guashatherapie

Dit is een Chinese schraaptechniek die al enkele duizenden jaren oud is. Guasha betekent letterlijk “de ziekte uit het lichaam schrapen” (“gua” = schrapen en “sha”= de stagnerende energie die zich ergens in het lichaam vertaalt als een klacht, storing of ziekte). Guasha stimuleert het immuunsysteem, ontgift en ontzuurt, bevordert de bloedsomloop, reguleert functies en organen, neemt blokkaden en pijn weg, revitaliseert en regenereert, vermindert stress, moeheid en burn-out, verbetert c.q. geneest indirect talloze (chronische) stoornissen en klachten, brengt emoties in balans, ontspant en bevordert helderheid van geest. Guasha is een lichaamsgerichte behandeling en beoogt het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Ik zet Guasha in als een snel herstel van je lichamelijke conditie is gewenst. Dit kan bij een specifieke fysieke klacht of bij het detoxen van je lichaam.

VLOW® borstweefsel behandeling

Borsten hebben net als de rest van het lichaam aandacht en verzorging nodig om klachten te kunnen voorkomen

De VLOW®-borstweefselbehandelingen dragen ertoe bij dat vrouwen het gevoel krijgen dat hun borsten een volwaardig onderdeel van hun lichaam vormen, waar je als vrouw trots op mag zijn!

De VLOW® borstweefselbehandelingen kan je helpen als je:

  • Vragen hebben over een goede verzorging van je borsten.
  • Het gevoel hebt dat je borsten niet meer ‘eigen’ voelen, je er (emotioneel) moeilijk contact mee kunt maken.
  • Van plan bent zwanger te worden en borstvoeding willen gaan geven.
  • Na controle bij de huisarts je je zorgen blijft maken over de conditie van je borsten of last hebt van pre-menstruele spanning in het borstweefsel.
  • Je eigen vrouwelijkheid wilt ontplooien.
  • Pijnlijk littekenweefsel hebt of postoperatieve klachten.
  • Zelf het vermoeden hebt dat er emotionele trauma’s aan het borstweefsel gekoppeld zijn (komt vaak voor).

Voor meer informatie: https://www.lifestreamvlowregister.nl/vlow-kwaliteitsregister/