Over mij

Over mij

Mijn naam is Lya Mulder. Ik ben in 1970 geboren in Apeldoorn, in het Achterpark van Het Loo. Mijn vader werkte in het Kroondomein als bosarbeider, mijn moeder was huisvrouw. Ik ben in ons gezin de jongste van vijf. Ik heb een traditionele, calvinistische opvoeding genoten.

Mijn belangstelling ging al vroeg over de grenzen van mijn opvoeding heen. Ik heb een open en brede interesse ontwikkeld voor ‘de mens’ en alles wat hem beweegt.

Ik las en lees veel boeken en doe regelmatig opleidingen. Inmiddels wel meest met de focus op mens, gezondheid en bewustzijn. Al langere tijd heeft de relatie lichaam en welzijn mijn belangstelling. Zo is mijn bedrijfsnaam ontstaan: XS2Body. Toegang tot het lichaam, het lichaam als toegangspoort tot jezelf. (Dit is door Marije Ladage mooi vertaald in mijn logo.)

In 2008 startte ik met mijn bedrijf XS2Body nadat ik de opleiding voor sportmassage en nog wat aanvullende cursussen had gedaan. Niet lang daarna zegde ik mijn administratieve baan op. Ik kon invallen voor bedrijfsstoelmassages. Daarna kreeg ik ruimte bij sportschool Body-Fit. Vervolgens ‘trok ik in’ bij de kantoorruimte van mijn man Paul Bakers, XS2Mind. Door afwisselend met hem te werken, konden wij gezin en werk beter combineren. Vanaf 2020 houd ik kantoor in Gezondheidscentrum De Schans in Nieuwegein.

In 2015 begon ik aan de opleiding tot massagetherapeut aan de Holos Academie. Ik zocht naar handvaten om mensen bewust te maken van het feit dat hun lichaam als hulpmiddel kan worden gebruikt en dat klachten richtingaanwijzers kunnen zijn. Dit wilde ik vanuit een holistische benadering doen. Lichaam en geest zijn twee zijden van dezelfde medaille. Niet hetzelfde, wel onlosmakelijk verweven. Daarnaast staat bij Holos het luisteren naar het lichaam centraal, voelend aanwezig zijn.

Sinds ik in 2020 afstudeerde ben ik mij steeds verder aan het ontwikkelen in mensen begeleiden bij hun eigen bewustwordingsproces. Het lichaam is daar bij het hulpmiddel. Het verwondert mij telkens te zien hoe lichaam en geest samen optrekken en elkaar beïnvloeden. Hoe het ervaren van een gevoel in je lijf, je duidelijk kan maken welke stappen je wilt nemen. En hoe bepaalde overtuigingen voelbaar zijn in je lijf. Dat zijn niet altijd behulpzame overtuigingen. Op het moment dat ze in je bewustzijn komen, kun je er iets mee.

In 2019 ronde ik de opleiding voor VLOW®-borstweefselbehandelaar af. Ook volgde ik in dit kader meerdere bijscholingen. Werken met de borsten geeft op een heel directe manier toegang tot voelen, tot ervaren van het dieper zelf. Daarnaast raak ik steeds meer overtuigd van het feit hoe belangrijk borstgezondheid is.

Nu ik in 2024 aan de slag ben gegaan met Actioncoach Mignon Marseille was het al snel duidelijk dat ik voor mijn business de focus ga leggen op borstgezondheid en heb daarvoor een aparte poot opgezet: XS2Borstgezondheid. In diezelfde tijd kreeg ik van dichtbij te maken met borstkanker, mijn zus. Dit verhaal is nog niet klaar. Het geeft wel een extra motivatie voor mijn werk.

Ik ervaar de combinatie massagetherapeut & borstweefseltherapeut als heel geschikt. Vanuit mijn zelfontwikkeling kan ik in dit werk uitdrukken wat ik voor anderen kan doen. Hen helpen lichaam en geest te verbinden. Ook andere technieken en vaardigheden kan ik hierin kwijt, zoals Tactiel Stimulering, Focusing, Guasha.

In mijn leven heb ik kennis en ervaring opgedaan over de holistische mens. Als lichaamsgericht therapeut heb ik kennis van het fysieke, het mentale, psychische, sociale en spirituele aspect van de mens. Hierbij ligt mijn aandachtsgebied bij wat onbewust door het lichaam wordt uitgedrukt. Bewustwording hiervan kan veranderingsprocessen ingang zetten.

Naast het geven van lichamelijke behandelingen verkoop ik gezondheidsproducten, zoals thee en supplementen.