Een BorstWeefselBehandeling – hoe gaat dat in z’n werk?

Iedere BorstWeefselBehandeling (BWB) begint met een voor gesprek. Dat kan onder het genot van een kop thee. Ik heb een ruime keus aan Yogi Tea staan.
Als het je eerste BWB bij mij is heb je voor de tijd al een uitgebreide vragenlijst ingevuld. Soms zijn er zaken die nog een mondelinge toelichting nodig hebben. Het is niet gemakkelijk om alles op papier te zetten. Zeker omdat je mij dan vaak nog niet kent. Wat een borst operatie met je doet, of een pijn die maar niet weg wil, is al moeilijk in woorden te vatten. Laat staan dat je het in een paar woorden kunt opschrijven. Daarom begin ik altijd met een gesprek, en ik spreek de wens uit dat jij in dat gesprek je behoeften en je zorgen bij mij kwijt kunt.

Voor mij is het belangrijk te weten wat je op borstgezondheidsgebied al hebt gedaan. Hoe is je relatie met je borsten? En of jij je ergens zorgen overmaakt of vragen over hebt. Het is niet zo dat ik overal een antwoord op heb, maar samen zoeken we naar jouw antwoorden. Daarnaast leg ik je voor je eerste behandeling uit hoe een borstweefselbehandeling in zijn werk gaat.

Yogi Tea is bij mij ook te koop

Ik vraag je je bovenkleding uit te doen, via de spiegel kijken we samen of we bijzonderheden zien. Daarna ga je op je rug op mijn massagetafel liggen en dek ik je af met een doek.

Het eerste deel van de BWB bestaat uit een aantal strekking van je bovenlichaam. Door heel zacht wat rek je zetten op de fascia, het bindweefsel van de thorax, kan je lichaam tot rustkomen. Het wordt daardoor gemakkelijk te ontspannen. Een ontspannen weefsel kan afvalstoffen loslaten en vers bloed toelaten, zodat voedingsstoffen en bouwstoffen aangevoerd worden.

Daarna ga ik mijn handen op je borsten leggen, samen vergelijken we beide borsten met elkaar. Ik vraag je om met aandacht bij je borsten te zijn tijdens de behandeling. Ik ben benieuwd naar gevoeligheden of pijnlijke plekken. Dit is voor mij een eerste verkenning van je borstweefsel. Afhankelijk van klachten en hoe het weefsel voelt, kies ik voor één van de borsten om dieper op de verkenning in te gaan.
De behandeltechniek voor de borst is zacht, als je al pijnklachten hebt is het soms niet te vermijden dat je wat voelt tijdens het behandelen. Maar ik wil wel dat je me daarvan op de hoogte houdt. Als jij je namelijk ligt te verbijten van de pijn, span je alle spieren en spiertjes in het borstgebied aan en dat werkt de beoogde afvloeiing van bloed en lymfevocht tegen.

Naast verkenning van het borstweefsel werk ik met een fasciale stechtechniek om in het weefsel ontspanning te bewerkstelligen.